Gebruikersdag 2022 - Tiende Editie!

Maastricht University en de Open Universiteit organiseren samen met mboRijnland de 10e editie van de 4C/ID gebruikersdag

De gebruikersdag is bedoeld als ontmoetingsplaats waar gebruikers van het 4C/ID-model elkaar kunnen inspireren met voorbeelden van succesvolle ontwerpen en kennis kunnen delen omtrent verdere ontwikkelingen van het model.

Let op! De 4C/ID gebruikerdag 2022 is geannuleerd wegens onvoorziene omstandigheden.


De geplande activiteiten op 21 en 22 april komen daarmee geheel te vervallen. We zijn erg teleurgesteld u dit te moeten mededelen, maar we onderzoeken momenteel of we op termijn een vervangend aanbod kunnen aanbieden. Mogelijk in de vorm van online (inspiratie)sessies.

We gaan zo snel mogelijk aan de slag om te zorgen dat de gemaakte betalingen worden teruggestort. Onze oprechte excuses dat de gebruikersdag niet kan plaatsvinden. We stellen de feestelijke 10e editie uit tot volgend jaar. We hopen dan op een grote opkomst zonder verdere verstoringen.


Informatie

Datum preconference workshop: Donderdag 21 april
Datum gebruikersdag: Vrijdag 22 april
Locatie: mboRijnland Leiden (op loopafstand van station Leiden Lammenschans)


Preconference workshop

€175

Beginnersworkshop over de basics van ontwerpen met 4C/ID

-

Donderdag 21 april 13:00-16:00

-

Geleid door 4C/ID experts Jimmy Frerejean (UM) en Iwan Wopereis (OU).

-

Maximaal 25 plaatsen

Workshop & Gebruikersdag Twee dagen

€250

Toegang tot beginnersworkshop op donderdag en 4C/ID gebruikersdag op vrijdag (max 25 plaatsen)

-

Donderdag 21 april 13:00-16:00

Vrijdag 22 april 10:00-16:30

-

€50,- korting

Aanmelden niet langer mogelijk

Preconference workshop


Heb je interesse in het 4C/ID model, maar nog geen idee hoe het model in praktijk gebracht kan worden? Iwan Wopereis en Jimmy Frerejean verzorgen voorafgaand aan de 4C/ID gebruikersdag een introductiecursus voor onderwijsontwerpers en -onderzoekers die met het model aan de slag willen, maar nog behoefte hebben aan heldere uitleg en oefening om het ontwerpen van de vier componenten in de vingers te krijgen. Deze cursus is gericht op beginners. Je kunt je apart inschrijven voor de preconference en voor de gebruikersdag.

Intervisiesessie


Ontwerp je onderwijs met 4C/ID en kom je daarbij uitdagingen of valkuilen tegen? Ook dit jaar krijg je weer de unieke mogelijkheid om jouw casus te bespreken in een intervisiesessie, geleid door een 4C/ID expert en gericht op kennisuitwisseling tussen deelnemers. Heb je een casus die je graag in deze setting wil bespreken, klik dan hier voor meer informatie. Ben je benieuwd welke valkuilen andere instellingen tegenkomen? Dan kun je ook deelnemen aan een intervisiesessie zonder zelf een casus aan te dragen. Aan een intervisiesessie kunnen maximaal 12 personen deelnemen. We verwachten dat deelnemers actief kunnen bijdragen aan het oplossen van het aangedragen ontwerpprobleem op basis van eigen ervaringen en kennis van het 4C/ID model.

Interactieve sessies


Gedurende de gebruikersdag vinden er twee rondes met interactieve sessies plaats. In deze sessies verzorgen sprekers een (interactieve) presentatie over een project waarin het 4C/ID-model is toegepast. Zij presenteren een voorbeeld van (het ontstaan van) een blauwdruk voor instructie, de hierop gebaseerde ontwikkelde instructie en de implementatie van deze instructie in de praktijk. In de interactieve sessie van 90 minuten gaan publiek en spreker in de vorm van een opdracht of discussie uitgebreid in op ervaringen met het 4C/ID-model en de blauwdruk voor onderwijs.

Bekijk hier de beschrijvingen van de sessies
(informatie onder voorbehoud!).


Programma 21 april

Preconference workshop
(Geannuleerd)

12:00-13:00: Inloop met koffie, thee, en broodjes

13:00 Aanvang workshop

16:00 Einde workshop

16:00-16:30 Nazit op vrijwillige basis

Programma 22 april

Gebruikersdag
(Geannuleerd)

09:45-10:10: Ontvangst met koffie/thee

10:15-11:15: Hoofdlezingen door prof. Jeroen van Merriënboer (Maastricht University) en Klaske Apperloo (mboRijnland)

11:30-13:00: Blok A parallelsessies

13:00-14:30: Lunch

14:30-16:00: Blok B parallelsessies

16:00-16:30: Plenaire afsluiting met aansluitend borrel


Aanmelden niet langer mogelijk