Inspiratie sessies

4C/ID gebruikers uit Nederland en Vlaanderen komen samen om voorbeelden, ervaringen, en ideeën uit te wisselen tijdens de 4C/ID online inspiratiesessies. Hiermee brengen we een groep gebruikers van het 4C/ID model op regelmatige basis en op laagdrempelige wijze met elkaar in contact, en vormen we niet enkel een professionele community, maar ook een groep ambassadeurs en experts die het 4C/ID gedachtegoed verder in hun context kunnen verspreiden. Deze inspiratiesessies worden gefaciliteerd door Jimmy Frerejean van de Universiteit Maastricht en Iwan Wopereis van de Open Universiteit. Oprichter van het model Jeroen van Merriënboer zal bij de inspiratiesessies aanwezig zijn.


Wil je zelf presenteren of heb je vragen? Neem dan contact op via info@4cid.org.

Programma

Opzet van een sessie

  • 17:00-17:10 - Welkom en opening

  • 17:10-17:30 - Presentatie van de 4C/ID toepassing door de spreker

  • 17:30-17:40 - Reflecties van de aanwezige experts, waaronder Jeroen van Merriënboer

  • 17:40-18:00 - Interactie met publiek

  • 18:00 - Sluiting van de sessie

  • 18:00-18:30 - Digitale "borrel": informeel napraten

Mits de spreker hiervoor toestemming geeft wordt de presentatie opgenomen en later hier gepubliceerd. Het interactieve deel wordt niet opgenomen.

Donderdag 4 maart 2021 17:00-18:00

Jimmy Frerejean, PhD

School of Health Professions Education, Maastricht University

Flexibel hoger onderwijs met 4C/ID: een voorbeeld uit de Master Health Professions Education.

De School of Health Professions Education heeft afgelopen jaar haar Master programma (Master of Health Professions Education) gereviseerd en daarbij principes van het 4C/ID model toegepast. Aandachtspunt hierbij was dat er beter aan de behoefte van de studenten moest worden voldaan, waardoor het programma met name flexibeler moest worden. In het kader van 'practice-what-we-preach' besloten we ook niet langer te beoordelen met cijfers, maar programmatisch te toetsen en high-stakes beslissingen enkel te nemen op basis van een portfolio waarin de student bewijs verzamelt voor zijn of haar competentie. In deze sessie wordt uitgelegd hoe dit nieuwe curriculum in elkaar steekt en wat we geleerd hebben van het ontwerpproces.

Woensdag 21 april 2021 17:00-18:00

Drs. Bart Raijmakers

Fontys Sporthogeschool Eindhoven

Het ontwerpen van een betekenisvol en uitdagend curriculum voor leraren lichamelijke opvoeding in opleiding.

De bacheloropleiding leraar lichamelijke opvoeding van Fontys Sporthogeschool Eindhoven heeft een op 4C/ID gebaseerd curriculum dat de betrokkenheid, zelfregulatie en motivatie van studenten meer stimuleert. Een curriculum dat meer betekenisvol, consistent en studeerbaar is en waarin de transfer van de opleidingspraktijk naar de authentieke beroepspraktijk groter is. Er wordt op een interdisciplinaire wijze ondersteuning geboden bij het werken aan leertaken waarin middels het hanteren van activerende didactische werkvormen en (formatieve) evaluatieactiviteiten de betrokkenheid en zelfregulatie van studenten wordt gestimuleerd. Deze sessie biedt een interactieve inkijk in ons nieuwe opleidingsprogramma. We nemen de deelnemers graag mee in ons ontwerpproces en delen middels do's en don'ts onze ervaringen. Na onze presentatie gaan we graag met de deelnemers in gesprek en wordt ruimte gecreëerd voor discussie en het uitwisselen van kennis, inzichten en ervaringen tussen de deelnemers.

Dinsdag 22 juni 2021 17:00-18:00

Spreker nog niet bekend

-

-

Woensdag 15 september 2021 17:00-18:00

Spreker nog niet bekend

-

-

Donderdag 18 november 2021 17:00-18:00

Spreker nog niet bekend

-

-